Wandelen in Noord Groningen

Kom wandelen in Groningen. Rond Villapark Weddermeer vindt u diverse wandelroutes door Westerwolde.

Wandelen in Westerwolde

Westerwolde, hét wandelgebied van het Noorden. Bos, heide, kronkelende paden en mooie watervlaktes zorgen voor een bijzondere afwisseling tijdens het wandelen. Trek goede schoenen en kijk om je heen. Geniet van de natuur. Er zijn wel 35 wandelroutes in de gehele regio. Met de auto kun je naar verschillende startplekken om uw wandeling te beginnen.

Maar ook bij het park zijn er 2 wandelroutes. De Gaast van 3 km en het Kerkepad van 5,5 km. Beide kunnen uitgebreid worden in Wedde. Het Kerkepad loopt over het park, via het recreatiemeer naar Wedde. De benaming komt van vroeger. Inwoners van Wedderveer liepen via dit pad naar de kerk in Wedde.

villapark weddermeer natuur westerwolde wandelen

Verhalenroute

Daarnaast kun je in Wedde een verhalenroute wandelen van 8,5 km. De wandelroute leidt je door een afwisselend landschap en langs mooie locaties met bijzondere verhalen. Verhalen over heksenverbrandingen, wolvenjachten, het kasteel, een bereisd herbergier, de drostenbank en meer. Eeuwenlange beleefbare historie binnen wandelafstand én in een fraai decor van natuur, landschap en cultuurhistorie.

De route met kaart en beschrijving kunt u ook via de website van Westerwolde Groningen bekijken.

Tip: ga met de auto of fiets naar Smeerling en wandel Route 11, “Van Voorde tot Voorde”.
De wandelroute is zo’n 4 kilometer lang.

Westerwolde Wandelweekend

Ieder jaar wordt er een wandelweekend georganiseerd. Dit jaar is de start in de buurt van ons park! Zaterdag is de struin- en theaterdag met een route van 10 kilometer. Deze wandeltocht wordt ’s avonds gelopen. Theater, muziek en verhalen in de bijzondere sfeer van de avonduren.

Zondag is de wandel dag met een route van 12,5 en een route van 25 kilometer. Lekker wandelen en genieten van de omgeving.

Je kan één of twee dagen wandelen. Opgeven kan via de website van Westerwolde. 

Begindatum:   zaterdag 23 juni

Einddatum:      zondag 24 juni

Tijd:                 Zaterdag: 17.30 uur tot 18.30 uur

Zondag: 25 km. 9.30 uur tot 10.30 uur | 12.5 km 11.30 uur tot 12.30 uur

Eindtijd:         Zondag: 18.00 uur
Locatie:           dorpshuis De Voortgang in Wedde (Kerkstraat 10)