Fietsen in Groningen

Bekijk de prachtige omgeving eens per fiets. In de gehele regio staan borden met daarop knooppunten. Zo kom je altijd weer terug op ons park. Er zijn verschillende routes te fietsen. Je kan er voor kiezen om naar de buurgemeente Oldambt te fietsen richting Blauwestad; een groot recreatiemeer met veel watersport. Onderweg kom je langs Winschoten, een gezellige stad met een lange winkelstraat.

Wil je meer afwisseling in de natuur, fiets dan richting het zuiden. Via Wedde naar Smeerling; een prachtig bosgebied met beekjes. Of ga met de auto naar Ter Apel en fiets in die omgeving. Het zal je verbazen! Een groot heigebied met schaapkooi, bos en nog veel meer natuurgebied. Natuurlijk kan een fietstocht naar Bourtange niet missen. Fiets via Vriescheloo naar de vestingstad toe.

Geen fiets meegenomen? Huur bij de receptie een fiets! Er zijn ook kinderfietsen en -zitjes voor achter en voor op de fiets te huur. Zo kun je met het hele gezin een dagje op pad. Ook leuk om naar Dinopark Tenaxx te fietsen of kies voor een spannend avontuur met Wolkje Wind.

Kinderfietsroute “Wolkje Wind”

Kom mee op een ware ontdektocht door Westerwolde. Deze bewegwijzerde kinderfietsroute van ongeveer 12 km start bij het centrumgebouw van ons vakantiepark.

Bij de receptie begint het avontuur, je krijgt een rugzakje mee en gaat op pad. Tijdens de fietstocht vertelt Wolkje Wind over molens, winddansers, luisterkaartjes, windrichtingen en windkracht. Onderweg stop je om opdrachten uit te voeren. Als je klaar bent met fietsen, ga je weer naar de receptie, voor een echte Wolkje Wind diploma!

Mountainbiken

Het langste mountainbikenetwerk van Nederland (meer dan 200 km) bevindt zich hier in Westerwolde! Het netwerk bestaat uit 5 individuele MTB routes die onderling verbonden zijn. Bij ons vakantiepark begint de langste route van 45 km. Je begint bij het centrumgebouw en gaat zo richting Bellingwolde. De verschillende routes hebben allemaal een eigen charme en sommige zijn een flinke uitdaging door bossen en zandheuvels. Geniet van het charmante landschap!

Oost Groninger Rijwiel Driedaagse

Ieder jaar wordt er een driedaagse fiets evenement georganiseerd. De start is bij de naastgelegen Camping. Neem uw fiets mee of huur een fiets bij de receptie. Geniet van het prachtige Westerwolde en het naastgelegen Oldambt met een fietstocht van 40 kilometer. Elke dag is een andere route dus laat je verassen door mee te fietsen.

Geen tijd om drie dagen te fietsen, één of twee dagen kan ook. Inschrijving kan ter plaatse, maar ook vooraf via de website van de rijwiel driedaagse.

Begindatum:  dinsdag 5 juni

Einddatum:    donderdag 7 juni

Tijd:                  Officiële start is 09.30 uur, maar later mag ook, tot 11.uur.

Locatie:           Camping Wedderbergen (tegenover ons park)