Vissen

Villapark Weddermeer is één van de weinige parken in Nederland waar het vissen zo centraal staat. In het prachtig gelegen Westerwolde (in zuid-oost Groningen), aan de rand van Wedde, bevindt zich ons vispark. Het  park is zo gebouwd dat bijna alle villa’s aan het viswater liggen. De ruim opgezette villa’s hebben een vlonder in de tuin, waar je zo een hengel kan uitgooien in het viswater.

Ieder jaar worden er karpers, brasems en ander witvis uitgezet om een mooi visbestand te behouden. Niet zomaar karpers, maar een diversiteit van schub-, spiegel- en graskarpers van diverse grootte. Het is niet ongewoon om een karper van ruim 38 pond te vangen! Een mooie uitdaging voor elke visser. Wil je liever ’s avond of in de vroege uurtjes vissen? Dat mag op ons vakantiepark! Zolang andere parkgasten hier geen last van hebben.

vissen villapark weddermeer

Je hoeft zeker geen fanatieke sportvisser te zijn om een villa op ons vakantiepark te boeken. Vissen is voor jong en oud. Naast karper en brasem wordt er ook een groot aantal witvis uitgezet. Hengeltje, haakje, voer en… wachten tot je beet hebt.

Ben je je hengel vergeten? Geen probleem! In de mini-markt, bij de receptie, is een ruim assortiment met visspullen van o.a. bekende merken als Korba, Spro, Gamakatsu. Vaste stokken, winkelpickers, karperhengels maar ook diverse soorten voer, onderlijnen, beetmelder, rodpots, onthaakmatten vind je in de mini-markt terug.

vissen villapark weddermeer

Vissen op het Weddermeer

Het Weddermeer is met zijn 12 hectare een uitstekende uitvalbasis om op karper te vissen. Het recreatiemeer heeft aan de achterzijde een aantal genummerde vlonders (visplekken) die gereserveerd kunnen worden. Voor het vissen bij het Weddermeer heb je naast een geldige sportvisakte ook een vergunning nodig. Deze vergunning is gekoppeld aan een visplek en geeft je daarmee de garantie voor de betreffende plek. Een visplek reserveren kan alleen via de website van Karpervissen Weddermeer.

Parkgasten die een villa hebben geboekt en in diezelfde periode ook willen karper vissen op het Weddermeer krijgen 50% korting op een visvergunning. Bij het reserveren via Karpervissen Weddermeer kun je het boekingsnummer van het park invoeren en wordt de 50% korting toegevoegd.

Bij de receptie van Villapark Weddermeer worden de vergunningen uitgegeven. Je kan alleen een vergunning van 1 of meerdere dagen kopen. De vergunning loopt altijd van 11:00 ’s ochtends tot 11:00 ’s ochtends. Je kan niet met de auto bij de visstekken komen. De auto kan geparkeerd worden bij het centrumgebouw van Villapark Weddermeer. Je wordt met een golfkarretje naar de visplek gebracht en op de vertrek dag ook weer opgehaald. Brengen en ophalen gebeurt rond 11.00 uur. Als je op het park verblijft dan kun je bij de villa opgehaald worden. Meldt dit dan van tevoren bij de receptie.

Een extra service die aangeboden wordt door het park is het bijboeken van “volpension”. Op deze manier hoef je niet bij je hengels weg. Iedere dag wordt je ontbijt, lunch en diner bij de visplek gebracht. Hoe makkelijk wil je het hebben! Iedere dag verse broodjes en een afwisselende lunch en diner. Bepaalde allergieën? Geef het door aan de receptie en de kok zal er rekening mee houden.

Aan de overkant van het Weddermeer bevindt zich de Weddermeerhoeve. Aan de achterzijde van deze prachtige boerderij hebben zij speciaal voor karpervissers sanitaire voorzieningen. Bij het uitgeven van de vergunning kun je, na het betalen van de borg, een sleutel meekrijgen. In de ruimte bevinden zich toiletten, douches maar ook kluisjes met daarin stopcontacten.

Het Weddermeer is een openbaar recreatiemeer. Dit houdt in dat aan de andere kant van het meer gebruikt gemaakt wordt van de zandstranden. Ook mag er worden gezwommen en met opblaasmateriaal gespeeld.

Bekijk ook de website Karpervissen Weddermeer