Natuur

Nergens is de historie van Nederland zo zichtbaar als in Westerwolde. Bij de provincie Groningen denk je vaak aan uitgestrekte vlaktes maar hier is het anders! In deze omgeving heb je verrassende landschappen. Je vindt maar liefst 2.200 hectare bos en natuurgebied. Wandel, fiets of ga per kano de natuur ontdekken.

Ons park is gelegen in het recreatiegebied “Wedderbergen”, in het noorden van de regio aan de Westerwoldse Aa. Het gebied staat bekend om zijn 12 hectare grootte Weddermeer: een recreatiemeer met twee zandstranden omringt door bos. Aan de achterzijde van het meer kun je wandelen naar Wedde. In het dorp verderop vindt je het Blijhamsterbos met een grootte van 24 hectare met diverse soorten bomen.

weddermeer boot

Ontdek de natuur van Westerwolde, daar waar Nederland is ontstaan…

Luister eens naar alle vogels die je hoort en misschien spot jij het ijsvogeltje of een ander bijzonder vogelsoort. Maar ook reeën, hazen en fazanten lopen in het gebied rond het park. Vooral in de vroege uurtjes kun je ze zien lopen.

Zuidelijker van het park bevinden zich nog meerdere natuurgebied: wandel eens in het Smeerling, bij Bourtange of in het puntje van Westerwolde bij klooster ter Apel. Zoveel verschillende gebieden in één regio.

natuur van Oost-Groningen