Vissen

Villapark Weddermeer is één van de weinige parken in Nederland waar het vissen zo centraal staat. In het prachtig gelegen Westerwolde (in zuid-oost Groningen), aan de rand van Wedde, bevindt zich ons vispark. Het  park is zo gebouwd dat bijna alle villa’s aan het viswater liggen. De ruim opgezette villa’s hebben een vlonder in de tuin, waar je zo een hengel kan uitgooien in het viswater.

Ieder jaar worden er karpers, brasems en ander witvis uitgezet om een mooi visbestand te behouden. Niet zomaar karpers maar een diversiteit van schub-, spiegel- en graskarpers van allerlei grootte. Zo is de laatste gevangen grote karper ruim 38 pond. Een mooie uitdaging om deze of misschien nog wel zwaardere karper te vangen. Wil je liever ’s avond of in de vroege uurtjes vissen? Dan mag op ons vakantiepark! Zolang andere parkgasten hier geen last van hebben.

Je hoeft zeker geen fanatieke sportvisser te zijn om een villa op ons vakantiepark te boeken. Vissen is voor jong en oud. Naast karper en brasem wordt er ook een groot aantal witvis uitgezet. Hengeltje, haakje, voer en… wachten tot je beet hebt.

Ben je je hengel vergeten? Geen probleem! In de mini-markt, bij de receptie, is een ruim assortiment met visspullen van o.a. bekende merken als Korba, Spro, Gamakatsu. Vaste stokken, winkelpickers, karperhengels maar ook diverse soorten voer, onderlijnen, beetmelder, rodpots, onthaakmatten vind je in de mini-markt terug.

klik hier (open nieuwe browser) om het regelement te lezen die van toepassing is op ons vakantiepark en het naast gelegen Weddermeer. Zo is er een maximum van 4 hengels per villa en is een voerboot op de binnenwateren van het park niet toegestaan.

vissen villapark weddermeer

Vissen op het Weddermeer

Het Weddermeer is met zijn 12 hectare een uitstekende uitvalbasis om te karper vissen. Het recreatiemeer heeft aan de achterzijde een aantal genummerde vlonders (visplek) die gereserveerd kunnen worden. Voor het vissen bij het Weddermeer heb je naast een geldige sportvisakte ook een vergunning nodig. Deze vergunning is gekoppeld aan een visplek en geeft je daarmee de garantie voor de betreffende plek. Een visplek reserveren kan alleen via de website (link).

Parkgasten die een villa hebben geboekt en in diezelfde periode ook willen karper vissen op het Weddermeer krijgen 50% korting op een 24-uursvergunning. Bij het reserveren kun je de boekingsnummer invoeren die op reserveringsbevestiging staat.

Bij de receptie van Villapark Weddermeer worden de vergunningen uitgegeven. Je kan alleen een 24-uursvergunning kopen. Deze begint om 11.00 uur tot de volgende dag 11.00 uur. Je kan niet met de auto bij de visstekken komen. De auto kan geparkeerd worden bij het centrumgebouw van Villapark Weddermeer. Je word met een golfkarretje naar de visplek gebracht en op vertrek dag weer opgehaald. Brengen en ophalen gebeurt rond 11.00 uur. Als je op het park verblijft dan word je bij de villa opgehaald. Meldt dit ook bij de receptie.

Een extra service die aangeboden wordt door het park is het bijboeken van “volpension”. Op deze manier hoef je niet bij je hengels weg. Iedere dag wordt je ontbijt, lunch en diner bij de visplek gebracht. Hoe makkelijk wil je het hebben! Iedere dag verse broodjes en een afwisselende lunch en diner. Bepaalde allergieën? Geef het door aan de receptie en de kok zal er rekening mee houden.

Aan de overkant van het Weddermeer bevindt zich de Weddermeerhoeve. Aan de achterzijde van deze prachtige boerderij hebben zij speciaal voor karper vissers een sanitair ruimte. Bij het uitgeven van de vergunning, kun je, na het betalen van de borg, een sleutel meekrijgen. In de ruimte bevinden zich toiletten, douches maar ook kluisjes met daarin stopcontacten.

Het Weddermeer is een openbaar recreatiemeer, dit houdt in dat aan de andere kant van het meer gebruikt gemaakt wordt van de zandstranden. Ook mag er gezwommen worden en met opblaasmateriaal gespeeld worden.

Eigen visplek voor de ideale vis ervaring

Bijna alle villa’s op ons vakantiepark beschikken over een eigen visvlonder. Je bent geen extra vergunning nodig om je hengel uit te slaan in het visrijke water.

vissen villapark weddermeer

Bekijk ook de website Karpervissen Weddermeer